Číňané, kteří u nás dělají čínskou kuchyni, na nás pohlížejí trochu spatra, říká šéfkuchař Vladimír Suchý
Kuchařem se v 70. letech vyučil v Obecním domě, kterému tehdy málokdo říkal jinak než Repre. Později patřil k pilířům vyhlášené čínské restaurace v pražské Vodičkově ulici, kam chodili slavní herci, zpěváci, vědci i sportovci. Číňané, kteří u nás dělají čínskou kuchyni, na nás pohlížejí trochu spatra. Protože před námi mají náskok, tvrdí dnes Vladimír Suchý.
Celý rozhovor Vlastimila Ježka najdete v audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.