Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu
„Propracovat se na vrchol je především o vůli. Cestujte, ochutnávejte, nebojte se experimentovat,“ nabádá šéfkuchař Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech Ondřej Koráb.
To, že někdo rád vaří už v dětském věku, není podle šéfkuchaře důležité a rozhodně to nic neříká o tom, jestli se profesí bude v dospělosti třeba živit.
Čtěte také
„Je tomu potřeba přidat trošku víc: píli, vůli a tvrdou práci. A to se děje někdy mezi 15. až 20. rokem života, kdy člověk vstřebává veškeré informace a učí se, nabírá praxi a tvrdě pracuje.“
V Hovorech také vysvětluje, proč mák snese jen na rohlíku, a mluví o svém 50členném týmu, který musí skvěle zvládnout dvacet i 1,2 tisíc lidí během karlovarského filmového festivalu. Rozhovoří se i o improvizaci u sporáku nebo o škole proti stresu, když se v kuchyni hodně křičí.
Ptá se Naděžda Hávová.
Související
-
Meloun, máta a třtinový rum. Kombinace chutí podle šéfkuchaře Martina Havlíka
Martin Havlík považuje meloun za pochoutku, kterou stačí i jen vychladit a nic dalšího se s ní dělat nemusí. Pokud se do úprav pouští, nabízí meloun jako součást dezertů.
-
Grilovat maso nebo uzeniny? Od každého něco, radí šéfkuchař
Vepřové a kuřecí dnes vyjde levněji než uzeniny. Co vybrat, naložit a jak grilovat radí Martin Havlík, šéfkuchař Gourmet clubu Bezejmenná.
-
Šéfkuchař Drdel: Chipsy z bramborových slupek nebo prach z řepy. Plýtvání potravinami je zbytečné
Jak být soběstačný v kuchyni a neplýtvat potravinami? Přesně na těchto otázkách postavil své kulinářské umění šéfkuchař Pavel Drdel. Největší výzvou je pro něj zelenina.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.