Cestujte, ochutnávejte, experimentujte, nabádá šéfkuchař z karlovarského Puppu
„Propracovat se na vrchol je především o vůli. Cestujte, ochutnávejte, nebojte se experimentovat,“ nabádá šéfkuchař Grandrestaurant Pupp v Karlových Varech Ondřej Koráb.
To, že někdo rád vaří už v dětském věku, není podle šéfkuchaře důležité a rozhodně to nic neříká o tom, jestli se profesí bude v dospělosti třeba živit.
Čtěte také
„Je tomu potřeba přidat trošku víc: píli, vůli a tvrdou práci. A to se děje někdy mezi 15. až 20. rokem života, kdy člověk vstřebává veškeré informace a učí se, nabírá praxi a tvrdě pracuje.“
V Hovorech také vysvětluje, proč mák snese jen na rohlíku, a mluví o svém 50členném týmu, který musí skvěle zvládnout dvacet i 1,2 tisíc lidí během karlovarského filmového festivalu. Rozhovoří se i o improvizaci u sporáku nebo o škole proti stresu, když se v kuchyni hodně křičí.
Ptá se Naděžda Hávová.
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka