Český rozhlas slaví narozeniny a Český rozhlas Plus má nejlepší výsledky ve své historii

18. květen 2021

Český rozhlas Plus si polepšil v posledním měření Radioprojektu ve všech ukazatelích – v počtu posluchačů včera (z 98 na 104 tisíc), počtu posluchačů za minulý týden (ze 166 na 188 tisíc), v délce poslechu (ze 155 na 178 minut denně) i v podílu na trhu (z 1,1 procenta na 1,4).

Petr Šabata

„Jsou to výsledky na seriózní stanici mluveného slova opravdu unikátní. Posluchači oceňují, že jsme ani v době epidemie neztratili hlavu a vysíláme důvěryhodné nestranné informace a analýzy. Taky že dáváme prostor různým názorům a že Plus plní tak trochu i vzdělávací funkci,“ říká šéfredaktor Petr Šabata.

Výborné ohlasy přicházejí na pořad Koronavirus s Janem Konvalinkou i na nový denní pořad Koronafokus – v obou odpovídáme na konkrétní dotazy posluchačů, kterých přichází stále hodně.

Roste i obliba našich Radioknih – letos zatím posluchače nejvíce zaujaly Rozpojené státy od Martina Řezníčka, Deník z Wu-chanu od Fang Fang a nedávno Zločin, jak ho pamatuju od Josefa Klímy.

„Děkujeme,“ dodává šéfredaktor.

Naše čísla hrají... s vámi

Když chcete vědět proč, poslouchejte Český rozhlas Plus.

autor: Petr Šabata
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.