Výstavní pohledy na Chicago

23. září 2010

V následujících měsících můžete v Praze shlédnout výstavu americké fotografky Terry Evansové, jedné z nejvýznamnějších autorek krajinných snímků. Na desítkách fotografií dokumentuje rozvoj Chicaga a jeho okolí a zobrazuje město z neobvyklého úhlu pohledu - z ptačí perspektivy.

Terry Evansová vydala také publikaci se svými fotografiemi. Více než stovku snímků najdete v knize vydané pod názvem The Revealing Chicago: An Aerial Portrait. Kromě fotografií zde naleznete také komentáře k jednotlivým pohledům a předmluvu ke knize od Charlese Wheelana, redaktora magazínu The Economist. A právě nad touto knihou si o výstavě povídala Jana Jirátová s Valentine Judgovou, radní města Chicago.

AUDIOSLIDESHOW - Pohledy na Chicago

V Chicagu byla výstava Revealing Chicago vystavena v Boeing Gallery v chicagském parku Millennium, nyní budou Pohledy na Chicago k vidění i v Praze. Výstava proběhne v Clam-Galassově paláci v Husově ulici, a to od 30. května do 19. srpna 2007. Bude otevřena každý den kromě pondělí, od 10 do 18 hodin. Fotografka Terry Evansová přijede do Prahy na slavnostní zakončení.

Více fotografií naleznete také na www.revealingchicago.org.

autoři: Jiří Suchomel , Jana Jirátová
Spustit audio