Prezident Zeman jmenoval nové ministry. Co můžeme od Benešové, Havlíčka a Kremlíka čekat?

30. duben 2019

Prezident Miloš Zeman přijal demise ministrů dopravy Dana Ťoka a ministra spravedlnosti Jana Kněžínka za hnutí ANO. Zároveň odvolal ministryni průmyslu a obchodu Martu Novákovou za hnutí ANO a z pozice vicepremiéra šéfa rezortu životního prostředí Richarda Brabce z hnutí ANO. Informoval o tom mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Menšinový koaliční kabinet hnutí ANO a ČSSD má po úterním odpoledni tři nové tváře. Prezident Miloš Zeman jmenoval Marii Benešovou do čela resortu spravedlnosti, Karla Havlíčka na post ministra průmyslu a obchodu a Vladimíra Kremlíka do čela ministerstva dopravy.

Druhá vláda Andreje Babiše tak zažila během necelého roku fungování už šest personálních změn. V těchto chvílích premiér Babiš jednotlivé ministry uvádí do jejich úřadů. Byl důvod v tuto chvíli měnit členy kabinetu? Co od nových ministrů čekat?

Nové tváře ve vládě hodnotí zástupce ředitele Ústavu politologie FF UK Milan Znoj, hlavní analytik týdeníku Ekonom David Klimeš a komentátor Lidových novin Petr Kamberský. Poslechněte si celý speciál!

autoři: Jan Burda , jpr
Spustit audio

Související