Onkolog Ondřej Sláma o přínosu hospicové péče a paliativní léčby

13. červenec 2015

V Česku zatím umírá doma a v hospicové péči méně pacientů než v některých jiných zemích vyspělé Evropy. V čem spočívá přínos hospicové péče a paliativní léčby? To je téma pondělního pořadu Studio Leonardo.

Co musí vědět nevyléčitelně nemocný pacient a jeho rodina? Jaký typ péče potřebuje? Hostem Martiny Maškové je onkolog Ondřej Sláma.

MUDr. Ondřej Sláma je zástupcem přednosty Kliniky komplexní onkologické péče, která je součástí brněnského Masarykova onkologického ústavu. Tamtéž působí jako vedoucí lékař ambulance podpůrné a paliativní onkologie.

Je členem výboru a vědeckým sekretářem České společnosti paliativní medicíny a členem České onkologické společnosti ČLS JEP, Společnosti pro studium a léčby bolesti ČLS JEP i mezinárodních asociací, které se věnují hospicové a paliativní péči.

Byl na stáži v oboru onkologie na institutu Julese Bordeta v Bruselu, absolvoval specializační kurs v oboru paliativní péče na Harvard Medical School v Bostonu a dálkově vystudoval dvouletý vzdělávací program Leadership Development Initiative na Institutu paliativní medicíny v San Diegu.

autor: mam
Spustit audio