Host Studia Leonardo: Petr Cuhra ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze

Jak se měří a hlídá kvalita potravin? na co si máme dát jako zákazníci konkrétněpozor a jak se můžeme bránit? Jsou nějaké dlouhodobé trendy v kvalitě potravin a jak se na tom projevuje tlak na co nejnižší cenu? Moderuje Michael Rozsypal.
Jak se vlastně vůbec měří a hlídá kvalita potravin?
O kvalitě potravin slýcháme dnes a denně. Jenže - na co si máme dát jako zákazníci konkrétně pozor a jak se můžeme bránit? Jsou nějaké dlouhodobé trendy v kvalitě potravin a jak se na tom projevuje tlak na co nejnižší cenu? Jak se kvalita vůbec měří a hlídá? Na tyto otázky se zeptáme Ing. Petra Cuhry, ředitele Inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.