Host Studia Leonardo: Petr Cuhra ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze

27. červen 2014

Největší audioportál na českém internetu

Ing. Petr Cuhra | Foto: Marián Vojtek, Český rozhlas

Jak se měří a hlídá kvalita potravin? na co si máme dát jako zákazníci konkrétněpozor a jak se můžeme bránit? Jsou nějaké dlouhodobé trendy v kvalitě potravin a jak se na tom projevuje tlak na co nejnižší cenu? Moderuje Michael Rozsypal.

Jak se vlastně vůbec měří a hlídá kvalita potravin?

O kvalitě potravin slýcháme dnes a denně. Jenže - na co si máme dát jako zákazníci konkrétně pozor a jak se můžeme bránit? Jsou nějaké dlouhodobé trendy v kvalitě potravin a jak se na tom projevuje tlak na co nejnižší cenu? Jak se kvalita vůbec měří a hlídá? Na tyto otázky se zeptáme Ing. Petra Cuhry, ředitele Inspektorátu Státní zemědělské a potravinářské inspekce v Praze.


Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.