Eva Turnová: Virvál na planetě Turnová

5. únor 2021

Stejně jako máme my pocit, že planeta Země nám patří a můžeme s ní nakládat po svém, mají možná i bakterie a viry tentýž pocit, když nám svými aktivitami podlamují zdraví.

Každý z nich po svém. Bakterie jsou jednobuněčné organismy, kdežto viry mohou existovat jen po napojení na hostitelskou buňku, teprve tehdy ožijí. Je to vlastně taková parta zombies. Viry kromě nás napadají i bakterie, které se ale umí bránit, takže závody ve zbrojení mikroorganismů jedou v našem těle na plné obrátky.

Čtěte také

Představuji si to asi takhle: různé virové a bakteriální skupiny mají v těle člověka své domovské orgány, ale navštěvují i jiné. Bakterie Escherichia vládne trávicímu traktu, kde pečuje o ekosystém, ale když navštíví močový měchýř, vyvolá zánětlivou válku. Monarcha HIV většinou expanduje po celém těle a jeho působení má v zásadě ničivý dopad.

Játra a žlučník jsou aktuálně obsazené prezivirem ZMN a premivirem BBŠ. Ti vlastně parazitují na všech, na člověku, virech i bakteriích. Jsou sice ve virové unii, ale když začnou jiné viry migrovat směrem k nim, uzavřou jaterní a žlučníkové hranice. Ostatní orgány už jsou s tím tak nějak smířené.

Planeta přitvrzuje antibiotiky

Najednou, kde se vzal, tu se vzal, je tu virus covid-19. Ani totalitní střevní prezivir Pching si neví rady. Vir ZMN a vir BBŠ hledají společné téma, nechtějí si coviďáci u nich dostavět továrnu na tvrdnutí jater? Bakterie vnímají covid jako jasnou hrozbu.

Čtěte také

Prezident Stafylokok hermeticky uzavírá hranice nosohltanu, tajemníci Borel a Józa se zapouzdří v kloubech. Mezitím člověk nakažený covidem dostane vysoké horečky, nastává globální oteplování planety Turnové. Ta začne používat dezinfekci – což bakterie i viry vnímají jako chemtrails. Planeta začne kašlat, má astma, rinoviry si lebedí a pustí se s chutí do tkáně, než ovšem dostanou dávku kortikoidů. Nakažených virů jsou brzy miliony, vydávají se virovládní opatření – zákaz vycházení, maximálně na okraj střev. Planeta přitvrzuje antibiotiky.

Uplyne rok, po několikerém rozvolnění a opětovném zpřísnění desetina mikroorganismů planety Turnové zahynula, nepomáhají ani viroušky, ani index HERPES neboli Hrozně Efektivní Razantní ProtiEpidemiologický Systém, který má na starosti minivir BLT. Kultura skomírá. Bakterie streamují operu Antigenu. Viry se snaží nějak zabavit, točí virály, ale jelikož ztratily chuť a čich, tkáň jim prostě nechutná. PES v lidském světě klesl na dvojku.

Planeta Turnová je zachráněna. Prozatím.

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio