Dobročinné internetové projekty

20. prosinec 2014

A oblíbenost nakupování v e-shopech. 20. prosince

Dobročinné internetové projekty i nakupování v e-shopech jsou tématy předvánočního Cestopisu sítí z cyklu Leonardo Plus. Zamýšlí se nad nimi (v následujících padesáti minutách) internetový analytik Josef Šlerka.

V předvánočním čase se v rámci cyklu Leonardo Plus s podtitulem Cestopis sítí zaměříme na dobročinnost a nakupování na internetu. Nové formy charitativních projektů v digitálním prostředí doplňuje tzv. crowdfunding. Je nadějným krokem k nové formě společenské odpovědnosti? A proč si Češi tolik oblíbili nakupování v e-shopech?

Hostem pořadu je internetový analytik Josef Šlerka, jehož slova doplňuje sociolog Jan Schmid.

Poslouchejte pořad Leonardo Plus - Cestopis sítí v sobotu 20. prosince v 16:10.

autor: Luboš Veverka
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.