Cirk La Putyka jede na udržitelnou nulu, vysvětluje principál Rostislav Novák

3. prosinec 2022
2 x 2

„Začali jsme úplně z nuly a naše cíle se mění,“ říká principál Cirku La Putyka Rostislav Novák. „Je nám 13 let, sníme o vlastním divadle, o škole, o překračování hranic nejen mezi žánry, ale i mezi státy a kontinenty. Něco se nám daří, něco jde pomaleji, ale myslím si, že se učíme oba světy, umění a čísel, spojovat dohromady,“ doplňuje.

„Lidé jsou často překvapení, když se mě zeptají, co dělám během dne, když jim řeknu můj denní plán anebo o čem se na poradách bavíme. Vůbec netuší, že jsme takto blízko byznysu,“ vysvětluje.

Čtěte také

„Už jsem se to naučil a vím, že tržba je něco jiného než roční obrat. Ale naše predikce na příští rok je 120 milionů korun,“ odpovídá na otázku, jak velký byznys Cirk La Putyka představuje. „Je to strašně velké číslo, velký závazek, číslo, které nikdo nečeká.“    

Zisk je podle principála ale těžké vygenerovat počtem vstupenek. „Jedeme na nějakou udržitelnou nulu. Bohužel ty naše nejúspěšnější projekty byly v minusech. Co je ale, myslím, velká devíza celé naší company, že jsme vícezdrojově financovaní, ale v úplně opačném poměru než plno jiných kulturních subjektů,“ dodává.

Víc si už poslechněte v audiozáznamu pořadu Petra Šimůnka.

autoři: Petr Šimůnek , lup
Spustit audio

Související