Známe vítěze soutěže Plusu o DAB+ rádia. Vyhráli jste?

28. únor 2022

Soutěž Českého rozhlasu Plus k 9. narozeninám stanice o 9 digitálních DAB+ rádií má vítěze. Minulý týden v pondělí jsme vás vyzvali, abyste nám odpověděli na otázku: Jaký je váš nejoblíbenější pořad na Plusu a proč? Do uzávěrky 28. února 13. hodiny jste poslali 175 odpovědí. Mezitím Rusko vojensky napadlo Ukrajinu, a vy jste vyjadřovali i chválu našeho vysílání o tomto konfliktu.

Devět DAB+ rádií posíláme autorům nejzajímavějších odpovědí.

Výherci jsou:

Sabina Morová z Mirošova,
Jana Chládková z Plzně,
Alena Khazalová z Brna,
Lukáš Morávek z Tábora,
Blahoslav Voharčík z Žirovnice,
Ivan Valenta z Prahy,
Markéta Kadlecová z Velkého Meziříčí,
Jan Šidlo z Kobylnice,
Tomáš Jeřábek z Čelákovic

Blahopřejeme!

„Posluchači často psali, že je velmi těžké vybrat jeden pořad a popisovali svůj vztah k vysílání Plusu vůbec. Nezapomněli snad na žádný náš pořad, velmi oceňují serióznost, kultivovanost a pestrost Plusu,“ říká šéfredaktor Petr Šabata, který podle pravidel vybral devět vítězů. „Všem se ozveme a domluvíme způsob předání přijímačů,“ doplňuje.

Čtěte také

Někteří posluchači byli v odpovědích struční, jiní se rozepsali. Například Tomáš Jeřábek vylíčil způsob poslechu svého oblíbeného pořadu:

„Oblíbených pořadů na Plusu mám mnoho. Pokud musím vybrat jeden, bude to Téma Plus. Sobotní večer, západ slunce, sklenička vína a k tomu shrnutí důležité události, připomenutí historického data nebo ohlédnutí za moderní historií naší země. Autoři si dávají práci s vyhledáním archiválií, téma je propracované do hloubky, uvedeno v souvislostech a má přesah do dnešních dnů.“

Čtěte také

I Markéta Kadlecová popsala své dilema slovy:

„Milá rozhlasová stanice, opravdu mám vybrat jen jeden pořad? Poznala jsem tě jako tříleté zvědavé dítě a těžko rozhodnout, který z pořadů mám nejraději. Ranní vysílání, kdy od časných hodin moderátoři přinášejí proud informací? Leonardo Plus za nejnovější poznatky ze světa vědy? Příběhy 20. století, u kterých křičím: ,Připomínat a nezapomínat!‘ Těžko říci, je to jak vybrat nejoblíbenější dítě.“

Blahopřejeme vítězům a děkujeme všem!

autor: Petr Šabata
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.