Velikonoce v Českém rozhlasu Plus

20. květen 2015

Velikonoce ve svém vysílání neopomene ani Český rozhlas Plus. Po dva sváteční dny nabídne svým posluchačům speciální pořady.

Nedělní Názory a argumenty po 18.30
mají podtitul Velikonoce ve slovech. O utrpení budou mluvit Květa Neradová a Jaroslava Tvrzníková.

Magazín Leonardo
Velikonoční pořady nabídne i pondělí 1 dubna. Jaké byly velikonoční zvyky v historii, zvláště u panovnického dvora, a jak se plete pomlázka, se dozvíte z magazínu Leonardo po 16. hodině. Tentokrát moderuje Adriana Krobová.

Den podle...
se po 17. hodině zaměří na Velikonoce ve světě očima církevního historika Jaroslava Šebka a bývalého zpravodaje na Balkáně Martina Ježka. Jak se slaví židovský svátek pesach, prozradí Jan Fingerland. 50minutovým pořadem provede posluchače, jako každé pondělí, Libor Dvořák.

Radiofórum
V Radiofóru se posluchačů a našeho hosta, autorky Malé encyklopedie Velikonoc Valburgy Vavřinové zeptáme na otázku, jestli je pomlázka přežitek. Po 19. hodině dotaz položí moderátor Petr Schwarz.

autor: mam
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.