Seriál o cukru: Jak sladí umělá sladidla?
20. září 2019
Netloustne se po nich, nejsou zdravotně závadná, přesto se moc neprodávají. O to víc se ale umělá sladidla do potravin přidávají...
Nejmodernější umělé sladidlo Advantam je více než 30 000krát sladší než cukr! Ale i další starší syntetické náhražky cukr nahradí, jen nemají žádnou energii. Aspartam, který se používá nejvíce, má mezi “éčky” nejhorší reputaci. Ovšem ani u něj zdravotní závadnost prokázána nebyla. Takže čím si osladíte svou odpolední kávu?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka