Rádio Česko organizuje na letošním Foru 2000 tři diskusní panely

20. květen 2015

Český rozhlas Rádio Česko je dlouhodobým mediálním partnerem mezinárodní konference Forum 2000. Rozhovory s osobnostmi, které se jí účastní, natáčí od roku 2007. Do letošního ročníku konference s podtitulem Média a demokracie přispěje Rádio Česko také třemi panelovými diskusemi.

V pondělí 22. října 2012 od 18 hodin v Rytířském sále Paláci Žofín moderuje šéfredaktor Rádia Česko Václav Sochor besedu s názvem Veřejnoprávní, státní a vládní média: Kde jsou hranice? Bude se zabývat způsoby financování a vlastnictví médií, i bariérami, které mohou ovlivňovat objektivitu zpráv.

Debaty se zúčastní generální ředitelka Evropské vysílací unie Ingrid Deltenreová, profesor žurnalistiky z Univerzity v Pekingu Chu Jung a malajsijský právník a poslanec Jusmadí Jusof.

Moderátorka Martina Mašková povede v pondělí 22. října 2012 od 10:15 hodin panelovou diskusi Fora 2000 na téma Zelená ekonomika a udržitelná budoucnost: role médií. Proběhne v Goetheho institutu v Praze s podporou velvyslanectví Brazílie, Německa, Británie a Nadace Heinricha Bölla.

V debatě vystoupí redaktorka německého listu Der Tagesspiegel Dagmar Dehmerová, James Anderson z britského Guardianu, komentátor týdeníku Respekt Jan Macháček a reportér brazilského deníku Folha de Sao Paolo Rodrigo Russo.

Nově bude letos součástí Fora 2000 také konference Budoucnost vzdělávání, kterou pořádá Goetheho institut v Praze. Debatu na téma Vzděláváním proti korupci zaměřenou na středoevropské dění moderuje editorka Rádia Česko Šárka Daňková.

Panel začne v úterý 23. října 2012 v 11:45 hodin, zapojí se do něj Magdalena Klimešová z nevládní organizace Ekologický právní servis a Rytis Juozapavičiusová, novinářka a mediální konzultantka z Litvy.

Na oba panely v Goetheho institutu je vstup zdarma a je možné přijít bez předchozí registrace. Akce v Žofínském paláci jsou pouze pro registrované hosty.

O konferenci Forum 2000 vás budeme zároveň informovat v našem vysílání a speciálu na našem webu.

autor: mam
Spustit audio