První aprílové žertíky dnes spustili Japonci, Australané a Novozélanďané

Britský deník Daily Telegraph přináší zprávu o prvních aprílových žertech, které se dnes odehrály v Japonsku a na Novém Zélandu. Server Google Maps pár vteřin po půlnoci na dnešek oznámil, že přijme do svých řad nejlepšího hráče sběratelské karetní hry Pokémon. Pro případného zájemce je prý nachystán nejtěžší myslitelný test.

Rodiče dětí ze základní školy na Castle Hill v australském Sydney zase ráno dostali esemesky, že škola je uzavřena kvůli požáru a děti mají zůstat doma. Kauzu už vyšetřuje policie, protože někdo nezákonně pronikl do školní počítačové sítě a rozeslal stovky zavádějících zpráv.

Na Novém Zélandu zase automobilka BMW oznámila, že vedle vozů uvede na trh novou kolébku pod značkou CHRRR. „Tímto produktem vycházíme vstříc rodičům, kteří uspávají své dítě popojížděním okolo domu. Postýlka bude mít zabudován praktický motorek se simulací otřesů,“ uvedla firma.

Podle deníku Daily Telegraph tkví tajemství dobrého aprílového gagu v tom, že musí jít o žert dostatečně velký na to, aby šokoval, ale ne příliš nápadný na to, aby se předem prozradil. Původci vtípků musejí dbát, aby nepřekročili hranice takzvané zóny komfortu – ideální proto je, aby se gag odehrál tam, kde jsou jeho oběti v pohodě – doma, případně v práci. „Nikdy se je nesnažte vylákat na místo, kde je zesměšníte. Musejí být tam, kde nejsou zcela ve střehu. Pak to vyjde,“ radí list.

Newyorský humorista Joey Skaggs má za sebou dlouhou řadu vtípků určených pro skrytou kameru. Jednou dokonce nechtě poštval policii na dům svých přátel, protože rozšířil zvěsti, že se tam skrývá nebezpečný had. Ve svém vlastním domě ale kanadské žertíky nedělá vůbec. „Mám pocit, jako bych si nosil práci domů. To mi přijde nezábavné,“ dodává.

Zpracováno ze zahraničního tisku.

autor: rma
Spustit audio