Poslechovost Českého rozhlasu Plus i díky vám rekordně roste

6. únor 2019

Novináři se vlastnímu médiu věnují jen málokdy, my ale uděláme výjimku. Český rozhlas Plus má totiž důvod k oslavě – jeho poslechovost za poslední pololetí narostla na dosud rekordní čísla. Vyplývá to z aktuálního výzkumu Radioprojekt, za kterým stojí agentury STEM/MARK a Median.

Podle něj je nejposlouchanější stanicí v Česku Impuls, následuje náš sesterský Radiožurnál.

Český rozhlas Plus poslouchalo ve druhém pololetí roku 2018 podle zmíněného výzkumu denně 92 tisíc a týdně 144 tisíc lidí. Oproti stejnému období roku 2017 to bylo o 30 % víc každý týden a v denní poslechovosti byl nárůst dokonce 42 %.

Celoplošné stanice Českého rozhlasu posilovaly, Radiožurnál se vrátil na pozici dvojky

Český rozhlas Plus

Generální ředitel René Zavoral uvítal vysokou poslechovost stanice Plus. Ukazuje to na skutečnost, že posluchači mají zájem o hlubší zpravodajství a publicistiku.

„Je to nejvíc v celé téměř šestileté historii Českého rozhlasu Plus. Takže našim posluchačům velice děkuji, že nám věnují svoji přízeň. A rád dodávám, že si polepšil celý Český rozhlas: Radiožurnál se vrátil na druhé místo mezi všemi stanicemi a posílila i Dvojka a Vltava,“ říká šéfredaktor stanice Petr Šabata.

Podle něho posluchače oslovilo přidání druhých Názorů a argumentů, převedení Osobnosti Plus Barbory Tachecí z víkendu na všední dny, ale pozornost Plus přitáhl i díky komunálním volbám a volbám do třetiny Senátu na podzim.

Výsledky poslechovosti Českého rozhlasu dnes přivítal i generální ředitel René Zavoral. „Velice mě těší aktuální výsledky Českého rozhlasu. Údaje o poslechovosti stanice Český rozhlas Plus překonávají prognózy, které jsme měli v době vzniku této stanice a svědčí o zájmu české veřejnosti o hlubší zpravodajství a publicistiku,“ uvedl Zavoral.

autor: Český rozhlas Plus