Odborník na české pivovarnictví Milan Rambousek
Tuzemské pivovarnictví má dlouhou a zajímavou genezi – už před rokem 1989 u nás fungovalo na 120 pivovarů a po revoluci se jejich počet výrazně zvýšil díky expanzi malých rodinných pivovarů. Jsme tedy nejen národem pivařů, ale i zemí s největším počtem pivovarů na metr čtvereční.
Rozumíme ale vůbec pivu a technologii jeho výroby? Ví synové národa pivařů, co je to stout, ale, porter a pravý ležák? A víme, že se u nás v Pardubicích vaří už 125 let nejstarší porter na světě, kontinuálně na stejném místě ve stejných podmínkách a s nezměněnou výrobní technologií i recepturou?
O tom všem bude ve Studiu Leonardo diskutovat Markéta Ševčíková s odborníkem na české pivovarnictví Milanem Rambouskem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.