Odborník na české pivovarnictví Milan Rambousek

3. září 2015

Tuzemské pivovarnictví má dlouhou a zajímavou genezi – už před rokem 1989 u nás fungovalo na 120 pivovarů a po revoluci se jejich počet výrazně zvýšil díky expanzi malých rodinných pivovarů. Jsme tedy nejen národem pivařů, ale i zemí s největším počtem pivovarů na metr čtvereční.

Rozumíme ale vůbec pivu a technologii jeho výroby? Ví synové národa pivařů, co je to stout, ale, porter a pravý ležák? A víme, že se u nás v Pardubicích vaří už 125 let nejstarší porter na světě, kontinuálně na stejném místě ve stejných podmínkách a s nezměněnou výrobní technologií i recepturou?

O tom všem bude ve Studiu Leonardo diskutovat Markéta Ševčíková s odborníkem na české pivovarnictví Milanem Rambouskem.


autor: mše
Spustit audio