Národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil o situaci se závislostmi v Česku

8. říjen 2015

Jak naše společnost vnímá návykové látky a v čem jsou nebezpečné zvláště pro dospívající a mladé lidi?

Situaci se závislostmi v ČR a srovnání s podobnými evropskými zeměmi nabídne čtvrteční vědecké interview. Pozvání přijal Mgr. Jindřich Vobořil, Pg.Dip., národní protidrogový koordinátor. Jak důležité jsou současné kontroly konzumace alkoholu mladistvých, například na diskotékách?

Jak naše společnost vnímá návykové látky a v čem jsou nebezpečné zvláště pro dospívající a mladé lidi? A co se děje v hlavě závislého člověka? Zeptá se moderátor Jan Burda.

Národní protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil jako výkonný místopředseda Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky prosadil integraci závislostní politiky v oblasti drog, alkoholu, tabáku a hazardního hraní. Je členem dozorčí rady Evropského monitorovacího centra pro drogy a drogovou závislost (EMCDDA), jedné z decentralizovaných agentur EU, jejímž úkolem je poskytovat EU a jejím členským státům přehled o evropských problémech v oblasti drog a spolehlivé, na důkazech založené informace na podporu diskuse o drogách. Za své priority ve funkci považuje potřebu snížit nejen rizikové užívání všech drog, legálních i nelegálních, ale také rizikové chování v oblasti patologického hazardního hraní. V rámci této priority chce věnovat zvýšenou pozornost zejména dětem a mladistvým.


autor: bur
Spustit audio