Karel Ksandr, generální ředitel NTM, zve na dobrodružství Vědy a techniky

6. květen 2015

Pohled do zákulisí Národního technického muzea

Národní technické muzeum na pražské Letné zve na dobrodružství, které vás bude bavit. Tvrdí to alespoň podtitul výstavy Věda a technika, která představuje vývoj a úspěchy českého vědeckého bádání. Expozice u příležitosti 125. výročí založení Akademie věd ČR chce ukázat, že fyzika nebo biologie může bavit i děti a laiky. Ve středečním Studiu Leonardo vám ale představíme nejen právě probíhající výstavu, ale také zákulisí Národního technického muzea, jeho historii a plány pro léta příští. Naším hostem je Ing. Karel Ksandr, generální ředitel této instituce.

Národní technické muzeum bylo v roce 1908 založeno především z iniciativy profesorů dnešního ČVUT a první expozice otevřelo dva roky na to ve Schwarzenberském paláci. Nová budova na Letné byla dostavěná během druhé světové války…

Co všechno se v NTM změnilo od znovuotevření v roce 2011? V čem je program Národního technického muzea srovnatelný s podobnými institucemi v Evropě a ve světě a v čem jsem naopak stále „druzí"? Co v dnešní době znamená pojem muzeum a jak vypadá moderní technické muzeum přátelské k návštěvníkům? Jaká je a měla by být jeho nabídka? A stojí za vším pokaždé jen multimediální oslovení nejmladší generace?


Spustit audio