Ivan Hoffman: Živá skóre

31. srpen 2022

Nejnavštěvovanější stránkou na internetu je v mém případě web, na kterém jsou k vidění živá skóre probíhajících tenisových zápasů a pak stránka s živými tenisovými žebříčky. Předesílám, že mé tenisové dovednosti jsou zanedbatelné, což je dáno tím, že první tenisovou raketu jsem si z peněz vydělaných na brigádách koupil v sedmnácti.

Začínat s tenisem ve věku, kdy už nejšikovnější teenageři vyhrávají turnaje dospělých, byla předem ztracená mise.

Čtěte také

Co jsem se ale při amatérském trefování tenisáku naučil, stačí k tomu, abych coby divák chápal, co vidím. Na rozdíl třeba od kulečníku, kde mohu Ronnieho O´Sullivana sledovat hodiny, aniž bych tušil, která bije.

Zaznamenávat fiftýn po fiftýnu průběhy zápasů hraných aktuálně po všech koutech světa, napadlo sázkaře. Zřejmě se dá slušně vydělat na lidech, kteří se snaží vydělat předvídáním výsledků. Tenis na špičkové úrovni totiž snadno předvídatelný není. Já sázením neprodělávám, sleduji výsledky z čiré zvědavosti. Tenis sám o sobě je sport pro lidi se slabostí pro fair-play.

Ještě přijde sestra

A web zobrazující aktuální výsledky je naprosto unikátní tím, že se na něm nelže. V přímém přenosu se v každém okamžiku hlásí stoprocentní pravda.

Čtěte také

U turnajů nižších kategorií, na které se asi moc nesází, se uvádí pouze konečný výsledek. Bohužel, protože tyto turnaje v srpnu jeden za druhým vyhrávala Brenda Fruhvirtová, která si v patnácti udělala prázdniny mezi dospělými a prohnala se žebříčkem do druhé stovky.

Upřednostnil jsem sledování jejího turné před sledováním válečných operací na Ukrajině a energetického fiaska v tuzemsku. A ukázalo se, že jsem šťastně vsadil na vítězný tým, respektive vítěznou teenagerku. Dobrých zpráv bylo dvacet v řadě.

Ivan Hoffman

Prožíváme dobu režírovanou psychopaty, kdy se obtížně předvídá, co přijde. Možná válka, pravděpodobně bída, kdo ví. V každém případě se naplňuje předpověď Lindy Fruhvirtové, která před časem na okraj svých úspěchů řekla: „Ještě přijde sestra!“ Příště už by prý Brenda měla hrát turnaje, ze kterých se hlásí skóre bod po bodu a asistují tomu profesionální televizní kamery.

Zda má svět budoucnost, se neví. S budoucností tenisu to ovšem vypadá dobře.

Autor je komentátor Deníku

autor: Ivan Hoffman
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.