Eva Turnová: Put in

4. březen 2022

Dnes jsem si pustila čtyři roky starý projev Vladimira Putina k Mezinárodnímu dni žen, ve kterém roboticky odříkává: „Víme, že ženské srdce je nejvěrnější, ženské odpuštění nejpronikavější a mateřská láska bezmezná. Bůh nám dal ženu jako zázrak, když svěřil světu tuto krásu. Dokud žiji, k ženám se modlit budu,“ ukončil svůj monolog, aniž by se mu v obličeji pohnul jediný sval na důkaz toho, že svá slova míní vážně.

Už tehdy bylo jasné, že se jedná o bezhraniční osobnost, která se dnes vycizelovala v totálního psychopata s narcistními sklony. Při své neukojitelné touze po moci psychopat řekne a udělá cokoli, aby dosáhl svého. Patří sem překrucování pravdy, porušování slibů a obviňování obětí.

Čtěte také

Většina lidí má vrozený cit pro to, co je dobré a co špatné. Psychopati mají jen malý nebo žádný smysl pro morálku. Lidskost a etiku vnímají jako slabost a svědomí se jim nedostává vůbec.

Narcisové ještě k tomu žijí v totálním zaujetí sami sebou a trpí falešným komplexem vlastní nadřazenosti. Mají pocit, že jsou lepší než ostatní, což je, v jejich hlavě, opravňuje k tomu, ostatní zneužívat a pohrdat jimi.

Automat na Rudém náměstí

Vladimir Putin přesně podle popisu žije pouze ve své hlavě obklopen nohsledy a plastickými chirurgy. Jeho slovník se zúžil už jen na pár slov: zabrat, vyhladit, denacizovat.

Čtěte také

Jediná možnost, jak zvítězit nad psychopatem, je zbavit se ho.

Zdál se mi sen: Blíží se opět MDŽ. Desetitisíce ruských žen sepsalo a zaslalo Putinovi petici s žádostí o ukončení invaze na Ukrajině a souvisejícího exodu bezpočtu ukrajinských žen. Putin odmítl a místo toho nabídl jako řešení všem Ruskám v den MDŽ celkové vyhlazení pleti, po kterém pak nikdo nepozná, co prožívají. Po odstranění mimiky se nebudou ani mračit, ale ani zbytečně usmívat, stejně jako on.

Eva Turnová

Na zákrok se zatím nikdo nepřihlásil. Místo toho ženy na Rudém náměstí postavily automat, kam můžou lidé vhazovat nápady, jak se Putina zbavit. Návod je jednoduchý: stačí zmáčknout červené tlačítko a vhodit nápad do otvoru s nápisem „put in“. Všechno nejlepší k MDŽ!

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.