Eva Turnová: Jehovina

1. září 2023

Chtěla jsem se zúčastnit holešovického sjezdu svědků Jehovových, abych nasála inspiraci v jiném prostředí, než na jaké jsem zvyklá. Ale jako na potvoru mě právě v době blížící se akce rozbolela noha a záda. Kamarád mě odkázal na pana Bránu, který umí rychle zbavit bolesti.

„Jenom poslouchej, co ti říká, nevtipkuj a nezpochybňuj jeho rady.“

„Ok, budu pasivní, věcná a strohá.“

Čtěte také

„Dobrý den, bolí mě noha a záda,“ říkám po usednutí panu Bránovi.

„Zřejmě nekráčíte ve šlépějích Božích,“ odpoví Brána a já si hned vybavím Jehovistu s letáčkem.

„A co se týče zad, paní, bederní bolest souvisí se vztahy a druhou čakrou, která vám funguje na 30 procent, to mi hlásí Zdroj. Je moc důležité očistit si svou karmu, což je ve vašem případě práce na roky, váš karmický rezervoár je totiž až po okraj zanesený fatálními přehmaty z minulých období. Víte vlastně vůbec, co je karma?“

Spolknu vtip o průtokovém ohřívači.

„Vím, ale jak se čistí?“

Čtěte také

„Mám pro vás dobrou zprávu. Naštěstí před měsícem někdo uchopil celou zeměkouli a celoplošně ji karmicky vyčistil. Zbývá už jen zbavit se posledních zátěží,“ říká Brána.

„A jak?“ ptám se.

„Buď je odevzdáte Bohu, můžete je také hodit do světelné sítě rozprostřené kolem planety anebo je prostě s lehkostí odpinknete jako balonek. Teď vás napojím na Zdroj a zbavím všech přejatých programů po rodičích.“

Ráda bych si zachovala aspoň smysl pro humor po tátovi a hudební sluch po mámě, ale už je zřejmě pozdě.

Eva Turnová

Platím pět set bez paragonu. Myšlenku na prošustrovanou pětistovku odevzdávám Bohu. Minulý týden jsem vymalovala chalupu a den na to se v hlavní místnosti zřítil strop, spadlou omítku tedy pomyslně házím do světelné sítě rozprostřené kolem planety, ale zatím leží na zemi jak přibitá. Jestli zítra neodpinknu nedoplatek za elektřinu s lehkostí jako balonek, tak se okamžitě odpojím od Zdroje. Teď už bez legrace.

Milý čtenář je mi svědkem JehoEvovým.

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio