Byli byste ochotni připlatit dětem za kvalitnější obědy ve školních jídelnách?

2. září 2013
Radiofórum

Pořád platí předsudek, že jídlo ve školních jídelnách není dobré. Podle mnoha odborníků to ale už dávno neplatí a kvalita stravování ve školách roste.

Ukázal to i čtvrtý ročník soutěže o nejlepší oběd ve školní jídleně, který se konal minulý týden.

Na druhou stranu stále platí, že důležitým kritériem pro školy je cena. Jídelny jsou nuceny vařit především levně a celé menu se často musí vejít do 34 korun. Otázkou je, nakolik kvalitně se dá za tuto sumu uvařit.

Připadá vám stanovená cena za obědy ve škole odpovídající? Byli byste za ně ochotni zaplatit více? Souhlasíte s názorem, že kvalita stravování v jídelnách roste? Diskutujte s námi také na na Facebooku.

Hostem Vladimíra Kroce bude po 19. hodině Alena Strosserová ze Společnosti pro výživu.

O tématech Radiofóra můžete diskutovat i vy. Stačí vyplnit náš formulář.

autor: vlk
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.