Výrokem roku 2018 je: „Je to kampaň.“ Hlasovali jste i pro Krnáčovou, Kalouska nebo Zemana

2. leden 2019

Renomovaní komentátoři a spolupracovníci pořadu Názory a argumenty vybrali výroky z roku 2018, které považují za ikonické. Výrok roku jste svým hlasováním vybírali vy. Jak to dopadlo?

Nejvíc hlasů (1552) jste dali mnohokrát opakovanému výroku premiéra Andreje Babiše (ANO) „Je to kampaň.“ Nominoval ho komentátor Deníku Luboš Palata.

Na druhém místě skončilo se 420 hlasy tvrzení pražské primátorky Adriany Krnáčové (ANO): „Myslím, že Pražané jsou trochu zpovykaní s dopravou, protože když jsem v zahraničí a čekám deset minut v zácpě, tak v Praze už by bylo povstání a skandál.“ Nominoval je komentátor Českého rozhlasu Plus Petr Hartman.

O bronzovou příčku se dělí s 331 hlasy výrok Miroslava Kalouska (TOP 09) nominovaný komentátorem Práva Alexandrem Mitrofanovem a prohlášení prezidenta Miloše Zemana nominované šéfkomentátorem serveru Seznam Zprávy Jindřichem Šídlem.

Miroslav Kalousek pronesl 22. listopadu v České televizi: „Já jsem otec dvou dospělých dětí a představa, že se dívám do kamery a zveřejňuji jejich intimní psychiatrickou diagnózu, radši bych se zastřelil. To může udělat jenom totální prase. A to je náš premiér.“ Miloš Zeman označil civilní kontrarozvědku BIS slovem „čučkaři“.

Děkujeme všem, kteří v anketě hlasovali.

autor: jpr
Spustit audio

Související