Milan Cais

29. březen 2019

Hudebník, zpěvák a bubeník skupiny Tata Bojs, výtvarník a sochař Milan Cais působí na české kulturní scéně třicet let a stejné výročí slaví i skupina, kterou s kamarádem Mardošou, civilním jménem Markem Huňátem, založili už na základní škole na pražské Hanspaulce. Výtvarné projekty realizuje pod jménem p3D-01. Je ženatý a má dvě dcery.

c
Milan Cais

Počty lidí ve státní byrokracii narostly do desítek tisíc, je třeba to napravit, říká Pavel Kysilka

Pavel Kysilka

Ekonom a exguvernér České národní banky Pavel Kysilka z prostředí vysokého bankovnictví odešel před třemi lety. Nyní se věnuje předsednictví správní rady 6D Academy, kterou založil, a je prezidentem festivalu Smetanova Litomyšl. K ekonomickým otázkám v Česku se ale vyslovuje i nadále, za jednu z palčivých považuje nabobtnaný systém státní byrokracie.

autoři: Barbora Tachecí , kte
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.