Eva Turnová: Tak jo

7. říjen 2022

Neumím říct „ne“. Jen za poslední týden mi díky tomu doma přibyla spousta úlovků: certifikát na akrový pozemek na Marsu od Lunární ambasády, ochrana před početím s příchutí koně a sada miniplyšáků za mé příspěvky na zatoulané psy. Snaha produkt odmítnout je vždycky marná.

Rozjetého prodejce vůbec nezajímá, že díky zubním korunkám mě stejně nepustí do rakety nebo že koňská příchuť mé libido neposílí, protože mi připomíná trauma z dětství, kdy mě na koňském táboře hřebec Seňor vyhodil ze sedla.

Čtěte také

Kdyby mě někdo chytil a odtáhl k oltáři, stejně bych nakonec asi řekla „tak jo“.

Jdu si zaplavat do Podolí. U vchodu vidím stánek, u kterého stojí slečna v bílém plášti, s cedulí „anti-aging“. Vedle stánku stojí váha. Jasně, nechám si po stopadesáté změřit poměr tuku v těle, protože dívka s asiatským kukučem mi jasně dává najevo, že bez zvážení si dneska prostě nezaplavu.

„Stoupněte si na váhu a chytněte se držátka.“

Za tejden mi bude deset

Váha byla s madlem spojená ocelovým lankem a v průběhu minuty blikaly různé hodnoty, které protistárnoucí slečna zapisovala.

„Mám pro vás jednu špatnou a jednu dobrou zprávu…. Váš metabolický věk je šedesát let.“

Čtěte také

„Včera jsem měla prasečí den, to bude nejspíš tím. A ta dobrá zpráva?“

„Že díky našemu přípravku se během dvou týdnů dostanete zpět na váš věk.“

„Za kolik?“

„Za patnáct set v akci.“

„A když vám dám sedm a půl, bude mi tím pádem tělo fungovat jako v deseti?“

„Áno.“

„Tak jo“.

Už po týdnu užívání přípravku cítím, jak je můj mozek zásoben krví omlazeného metabolismu a děsně mi to pálí. Díky tomu dostanu nápad, jak naroubovat nový život na ten starý. Běžím se svěřit partnerovi.

Eva Turnová

„Chtěla jsem ti říct, že za tejden mi bude deset, narostou mi nový zuby, a tím pádem budeme moct odletět na ten Mars. Tam se vezmeme a až budu plnoletá, uděláme si dítě. Zatím budeme používat ochranu s takovou příchutí… „

„A nechceš si radši zajít k psychiatrovi?“

„Tak jo!“

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio