Eva Turnová: Boží soud

24. květen 2024

Člověk často používá magii, ani o tom neví. Většinou to bývá ve vyhrocených situacích, kdy bezděčně vysloví něčím podmíněný slib. Před lety jsme jely s kamarádkou autem do Chorvatska a ona v extázi z písně kapely Švihadlo smýkala volantem ze strany na stranu, až ho nakonec zamkla za jízdy. V tu chvíli jsem slíbila bohům, že jestli přežiju, přestanu kouřit. Nebo aspoň šlukovat.

Někdy člověku ujede i cílená magie, která se sice splní, ale často když to nejmíň čekáte. Hodiny jsem v transu tančila kolem stolu a přála si, aby pod přítelem, který mi byl nevěrný, praskla postel, což se splnilo, zrovna když jsem se k němu vrátila.

Čtěte také

Víc než černá magie mě baví ta bílá, kdy hlavní význam procesu spočívá v odpuštění viníkovi a přenechání trestu na vyšším řádu.

Je to vlastně požadavek na akceleraci duchovního vývoje, tedy veskrze pozitivní proces. Jakmile se do něj ale pustíte, vyšší řád si proklepne i vás. Viník i poškozený dostanou trest, každý na svém stupni vývoje. Někdo přijde o peníze, někdo onemocní, někomu se nabourá ego.

Esoterická brnkačka

Takže šup – palce namířit k zemi, malíčky k nebi, ukazováčky se překrývají. Nad nimi jsou zkříženy do X prostředníčky a špičkami jsou opřeny o druhý kloub prsteníčků druhé ruky.

Čtěte také

Prsteníčky se dotýkají jen špičkami a s ukazováky vytvářejí schematický trojúhelník. Chvilka soustředění se na problém doteku zla s požadavkem o rozsouzení.

Definuju si problém, což je patová situace s přítelem blokující tok našeho vztahu. Svůj případný trest přijímám. Jednak je to evidentně jeho vina a jednak jsem duchovně celkem zdatná, tak předpokládám, že můj trest bude esoterická brnkačka. Přítel zvoní na domovní zvonek. To je teda rychlovka. Zvedám sluchátko. On zarytě mlčí.

Eva Turnová

„Já vim, Pavle, cestou ke mně se ti asi něco stalo, doufám teda, že nic vážnýho, ale jen jsi ztratil lítačku nebo máš migrénu. Tak jen, že za to můžu já, respektive tvoje odchýlení od správné cesty, kvůli dotyku zla, které z tebe cítím, víš? Neboj, já totiž taky….

Ze sluchátka se ozvalo:

„Reklamní letáky, pusť mě dovnitř, ženská jedna pošahaná…“

Autorka je spisovatelka a rockerka
eva@turnova.cz

autor: Eva Turnová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.