Česká republika v ledu

14. leden 2009
Monitor

Jako v ledovém království už si můžete připadat na výstavě fotografií geologa a dálkového bruslaře RNDr. Radka Mikuláše, CSc. z Geologického ústavu Akademie věd České republiky.

Výstavu Led (textury přírodního ledu) pořádá Ateliér sochařství Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze spolu s Ústavem makromolekulární chemie AVČR v jeho výstavní síni Heyrovského nám.2 v Praze 6. Každý všední den můžete od osmé do osmnácté hodiny vidět velkoformátové fotografie z různých lokalit České republiky, které vznikly v letech 2006-2008.

Jaké textury v ledu RNDr. Radka Mikuláše zaujaly? Co všechno ví o vzniku jednotlivých struktur? O tom všem už jsme si povídali v Monitoru ČRo Leonarda. Z následujícího rozhovoru se ale můžete navíc dozvědět, kdy vůbec RNDr. Mikuláše napadlo fotit led i jaké lokality jsou pro bruslaře ideální?

Fotografie z výstavy Led (textury přírodního ledu) RNDr. Radka Mikuláše, CSc.

Fotografie z výstavy Led (textury přírodního ledu) RNDr. Radka Mikuláše, CSc.
autor: Adriana Krobová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.