Červená řípa s barborkou

Největší audioportál na českém internetu

Ilustrační snímek | Foto: Dagmar Heřtová, Český rozhlas

Babiččiny recepty: Červená řípa s barborkou

Našim babičkám pomáhaly jarní bylinky nejen léčit různé neduhy, ale taky byly vítaným zpestřením jídelníčku. Třeba taková barborka. Přidáme jeden recept z Vysocka.

Ingredience
  • ½ kg červené řepy
  • 5 brambor
  • 2 cibule
  • 8 dkg slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • hrst nasekaných listů barborky
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžíce jíšky
  • trochu sádla

Na trošce sádla opečeme na kostičky pokrájenou slaninu a cibuli. Brambory a řepu nakrájíme na kostky a přidáme na cibuli. Promícháme a zalijeme horkou vodou nebo vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme nasekané listy barborky a pod pokličkou uvaříme doměkka. Nakonec vmícháme jíšku, chvíli povaříme a odstavíme. Přidáme rozmačkaný česnek a dosolíme.

Podáváme s chlebem.