Ceny soutěže "Paměť české krajiny"

18. červenec 2013

Hodnocení soutěžních příspěvků: Vítězem soutěže se stává ten účastník, který zašle během doby trvání soutěže největší počet fotografií, které budou poté pořadatelem soutěže umístěny na soutěžní mapu. Dalšími vítězi v pořadí se stávají účastníci s největším počtem zaslaných a uveřejněných fotografií v pořadí 2 až 50.

Ceny
1. cena:
jízdní kolo dle vlastního výběru(voucher v hodnotě 15 000 Kč na nákup kola)
2. cena: fotoaparát Nikon COOLPIX S6400 black od společnosti Alza
3. – 10. cena: fotoknihy v hodnotě 1 000 Kč od Fotolabu

Nikon COOLPIX S6400 black

11. – 30. cena: kniha Rozhledny a ztracené hrady Západ
Autor: Vladimír Pohorecký
Publikace Rozhledny a ztracené hrady je souborným a rozšířeným vydáním předchozí úspěšné knižní edice Tipy na výlet po českých rozhlednách a dalších místech s krásným rozhledem, která u nás každoročně přibývají. Publikace je inspirována vysíláním Zelené vlny ČRo Radiožurnálu.

Logo

31. – 50. cena: kniha Krajiny vnitřní a vnější
Autor: Václav Cílek

Druhé doplněné vydání
Texty o paměti krajiny, smysluplném bobrovi, areálu jablkového štrúdlu a o tom, proč lezeme na rozhlednu. Hlavním motivem knihy zůstává nutnost chránit krajinu kvůli jí samé, kvůli živlům, skalám, vodám a životu, ale také kvůli sobě a vlastní duši.

Logo
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.