Cena Jiřího Ješe za komentář udělena za rok 2013 Petru Příhodovi

11. listopad 2013

Letošním laureátem Ceny Jiřího Ješe se stal publicista a komentátor pořadu Názory a argumenty Českého rozhlasu Plus Petr Příhoda. Cena byla udělena v rámci slavnostního zahájení festivalu rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Petr Příhoda komentuje politické dění v České republice ve svých komentářích a glosách už od listopadu 1989 v různých českých denících a časopisech. Od roku 1994 tak činil na rozhlasových vlnách v rámci pořadu Události a názory a Názory a argumenty, který byl vysílán na rozhlasové stanici Svobodná Evropa, Českém rozhlase 6 – Rádiu Svobodná Evropa, Českém rozhlasu 6 a nyní na Českém rozhlase Plus.

Jiří Ješ byl spisovatel a rozhlasový komentátor pořadu Názory a argumenty, který zemřel v roce 2011. Na jeho počest byla založena Cena Jiřího Ješe za nejlepší komentář a přínos žánru politického komentáře, kterou každoročně uděluje Kruh přátel Jiřího Ješe.

Jiří Ješ u mikrofonu
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.