Přímý přenos z gorilího pavilonu pokračuje

23. září 2010

Projekt Odhalení pokračuje. Přímý přenos z gorilího pavilonu i nadále zajišťují čtyři kamery - tři jsou umístěny uvnitř pavilonu a jedna ve venkovním výběhu.

Pracovníci Českého rozhlasu Online a Leonardo po necelé tři měsíce 24 hodin denně dálkově ovládali kameru číslo 1, zaměřenou na samičku Kambu. Smyslem sledování nejstarší gorilí samice bylo zprostředkovávat veřejnosti aktuální dění v pavilonu goril včetně porodu mláděte.

Kamba odpočívá

Na základě neustávajícího enormního zájmu o dění v pavilonu goril bude ovládaná kamera v provozu i v následujících dnech. Plán ovládat první kameru jen v pracovních dnech mezi 10. a 14. hodinou byl díky obrovskému ohlasu z řad příznivců projektu Odhalení rozšířen.

"Od dnešního dne se budeme opět střídat ve službách při ovládání první kamery každý den od 10 do 18 hodin," upřesňuje pracovník Českého rozhlasu Online Martin Prokeš. "Kamera ovšem bude ovládána dobrovolníky i mimo tyto časy, zejména mezi 8. a 10. a dále mezi 18. a 20. hodinou."

Události v gorilím pavilonu můžete sledovat na www.rozhlas.cz/odhaleni.

autor: Martina Otčenášková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.