Pan Rýdl dokázal, že na to má - a vyhrál Hi-Fi věž

17. září 2002
Máte na to!

Vědomostní soutěž Máte na to! můžete v našem vysílání slyšet každý všední den po 10. hodině. Do soutěže se můžete sami zapojit a pokud vám bude přát štěstí, můžete i vyhrát. Jako například pan Pavel Rýdl z Plzně, který se koncem srpna stal výhercem hudebního CD, knihy fotografií a především digitální Hi-Fi věže.

Panu Rýdlovi je 65 let, dříve dělal revizního technika, v současné době je v důchodu. Protože má nemocné nohy, tráví většinu času doma - studuje knihy o historii, vyučuje cizí jazyky a hlavně poslouchá Český rozhlas 1 - Radiožurnál. Rád se zúčastňuje soutěží, a tak se snažil co nejdříve zapojit i do soutěže Máte na to! Nepodařilo se mu to ale hned napoprvé.

P. Rýdl: "Třikrát jsem se tam snažil dovolat a potom jsem měl to štěstí, že jsem vyhrál."

Jak hodně pro vás byly složité otázky, na které jste musel odpovědět? A jak se vám líbí soutěž Máte na to?

P. Rýdl: "Přiměřené, je tam, myslím, hezké to, že se musí odpovědět do 5 vteřin, takže to je i otázka psychologická. No, zdálo se mi to přiměřené."

Prošel jste vítězně třemi koly soutěže a nyní jste od nás převzal své výhry. Ze které máte největší radost?

P. Rýdl: "No já mám obrovskou radost, já jsem nečekal, že za takovou soutěž, při mých vědomostech, dostanu takové krásné dárky. Jsem vyloženě nadšenej. Pokud se týká té Hi-Fi věže, to je nádherný dárek, to je skvostné. Samozřejmě že se mi líbí i kniha National Geographic. Pokud se týká CD, tam mi akorát vadí, že jsou to cover verze. Já jsem myslel, že to bude rock'n'roll americkej."

Nezapřete v sobě, že jste rodilý Plzeňan, rád například vzpomínáte na osvobození americkou armádou. V nedávné minulosti i vaše město zasáhly povodně. Povídáme si spolu v domě, který není tak vysoko nad hladinou zdejších řek. Jak to tady v půli srpna vypadalo?

P. Rýdl: "Vypadalo to tak jako že víc než stoletá voda. Máme tady navigaci, která je stavěná na stoletou vodu, a přetekla. Měli jsme tu zatopené všechny sklepy, škod bylo dost. Především je mi ale líto lidí z Roudné a tak dále, kde vyloženě padaly baráky."

Poznamenaly nějak povodně i váš život?

P. Rýdl: "Spíš psychicky, protože špatně chodím, vypla elektrika a vypnul telefon, což je mé jediné spojení se světem. Tak jsem tady byl čtyři dny bez spojení. Myslím si, že chlap takovéhle věci o sobě neříká, to je normální. Jsou na tom lidi daleko hůř a je mi jich líto."

Vraťme se ještě na konec k soutěži Máte na to! Podle pravidel se do ní můžete po měsíci opět zapojit. Budete se snažit znovu vyhrát?

P. Rýdl: "No jestli mne tam pustíte, tak jo."

autor: jkr
Spustit audio

Více z pořadu