O pořadu Stopy, fakta, tajemství...

Pořad, který je vyvrcholením životního pátrání, zkušeností, hledání v archivech, vášně pro postihnutí pravdy a nacházení souvislostí hlavního protagonisty Stanislava Motla.

„Patřím mezi lidi, kteří žijí pro zážitky. Mnoho let jsem je hledal hlavně za hranicemi své země, v nejrůznějších světadílech, na mořích, ve velehorách, na pouštích, na sopkách.“ 

„Podobně jako mnoho dalších takto ,postižených‘ lidí jsem se několikrát ocitl skoro až na dně, abych se pak najednou stal účastníkem prazvláštních událostí, které byly plné tajemství a odehrávaly se takříkajíc mezi nebem a zemí,“ říká Stanislav Motl.

Mimořádné ocenění 

Pořad Letec a smrt získal v kategorii investigativní dokument soutěže The AIB International Media Excellence Awards 2011 v Londýně první místo. Ocenění je mimořádné i proto, že v roce 2010 obdržel pořad Chlapec a hvězdy také první místo. Ocenění jednoho stejného autora a dalšího dílu ze stejného cyklu je v rámci této prestižní celosvětové soutěže bezprecedentní. 

A proto je těžké dostát takovému uznání a pokračovat v neklesající kvalitě dál. Témata ale neubývají. Také díky vám, kteří podněty posíláte. A tým pořadu vnímá každé nové pátrání Stanislava Motla jako výzvu ke zpracování do tvaru rozhlasového dokumentu tak, aby oslovil hlavně vás.

Připravuje:
Stanislav Motl

Historie pořadu:
První díl se vysílal 18. září 2010. Plus Stopy, fakta, tajemství... vysílá od listopadu 2015. Audiozáznamy pořadu jsou dostupné pouze 4 týdny, a to na výslovné přání autora.

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
pondělí 18:00, repríza sobota 18:00Dvojka
sobota 15:35, repríza neděle 7:35Plus
sobota 10:00, 20:00 a 03:00Český rozhlas Pohoda
sobota a neděle 18:10Vysočina

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • Osobnost Plus

    Interview s významnými osobnostmi české společnosti. Barbora Tachecí a v pátek Michael Rozsypal hledají nepovrchní odpovědi.

  • Interview Plus

    Rozhovor s významnou osobností o tématech, která rezonují doma i ve světě.

  • Dataři

    Rozhovory s lidmi, kteří v Česku podporují otevřená data.

  • Názory a argumenty

    Každý den pohled pod povrch událostí doma i ve světě. Komentáře, analýzy. Informace, rozhovory a debaty.