Petr Gazdík o případu Michalákových: Vyhoštění norské velvyslankyně? To by byl výkřik do tmy

Karel Schwarzenberg opustí čelo TOP 09 a podle Petra Gazdíka, zastupujícího předsedy hnutí Starostové a nezávislí, se nic nemění, protože i s Miroslavem Kalouskem vychází korektně.

„S Miroslavem Kalouskem komunikujeme roky a naše spolupráce je korektní,“ přisvědčuje Petr Gazdík v rozhovoru s moderátorkou Karolínou Koubovou.

Současně přiznává, že Starostové a nezávislí budou jednat o další spolupráci s TOP 09. Partnerství s touto politickou stranu však v současné chvíli neřeší.

Starostové a nezávislí se tedy koncentrují především na krajské volby. „Česká politika trpí nedostatkem osobností. A my je máme v krajích,“ zdůrazňuje a připomíná, že právě tyto volby jsou pro politické strany nejnáročnější. „Síla značky je polovina výsledku. Pak potřebujete osobnosti,“ opakuje.

Čtěte také


Petr Gazdík o předání mladšího syna manželů Michalákových k adopci
„Vyhoštění norské velvyslankyně z Česka by byl výkřik do tmy,“ myslí si a připomíná: „Česká strana by měla chránit své občany, dokud to jde. Až uslyšíme důvody, proč tak norská strana rozhodla, uvidíme, co bude dál.“

Spolupráce Starostů a nezávislých s TOP 09 tedy zůstává otevřená. Spojují je podle Petra Gazdíka konzervativní principy. „Rodina a obec je nejdůležitější. U nás se nerozhoduje co nejblíže občanovi,“ míní. Kdyby tomu tak bylo, tak by podle jeho slov Česko omezilo korupci a byrokracii, které považuje za největší problémy Česka.

Celý rozhovor si kdykoliv poslechněte v našem iRadiu nebo kliknutím na odkaz přímo v tomto článku.

autoři: šše , kko
Spustit audio