Obliba zimního kempování roste. Do kempu ve Špindlerově Mlýně dorazily přívěsy a obytné vozy

30. prosinec 2021 08:31

Nesehnali jste ubytování v horském hotelu? Nebo se vám zdá drahé? Zajímavou možností by mohla být dovolená v kempu. Zimní kempy v Krkonoších se zaplňují karavany a přívěsy. Turisté do našich nejvyšších hor přijíždí na zimní dovolenou nebo na oslavy konce roku. 

Čtěte také

Místa v kempech je většinou potřeba rezervovat s předstihem. Lidé si téměř vše vozí s sebou a závislí jsou pouze na elektrické přípojce. Často si i sami vaří, takže je tento typ pobytu na horách nakonec vyjde levněji.

„Tady máme palandu pro šest lidí. To jsme si museli vyrobit, abychom se vešli. Tři nahoru a tři dolů,“ ukazuje Kateřina, maminka čtyř dětí, prostory karavanu ve kterém tráví zimní dovolenou v kempu ve Špindlerově Mlýně.

Čtěte také

Mají tu prý vše, co potřebují. „Tady je kuchyňka, kde máme zásoby jídla. Je tu sporák i lednička.

Za zády máme jídelní kout, kde je ještě prostřena snídaně. Prostor ale prý neslouží pouze pro stolování. „Děti si tady dělají úkoly nebo si tu kreslí a hrají si. Dá se to rozložit, takže až budou děti větší, mohou dva spát i tady. Nechybí ani pelíšek pro psa, ale ten stejně spává v posteli.

Než vyrazí na lyže, připravuje maminka věci na oběd. „Máme předvařené zavařené maso, většinou od babičky. Takže jen rychle uvařím nějaké těstoviny, rýži nebo brambory.

Obliba zimního kempování roste

Dětem se v karavanu prý moc líbí. „Teď jsme si čistily zuby. A půjdeme jezdit na snowboardu, říká malá Patricie.

Podle maminky přijde tento typ ubytování levněji než například v hotelu. „Nám to vyhovuje. My bychom potřebovali v hotelu dva pokoje, takže pro nás je to ve všem výhodnější. Jsme všichni pohromadě a vyjde to přeci jen o něco levněji.

Čtěte také

Do kempu dorazil i Otto z Prahy. Prý sem v tento čas jezdívá pravidelně a plánuje tady oslavit i konec roku. „Rád se sem vracíme. Máme tady své soukromí a jsme víc od lidí. Určitě je tady větší klid než někde na náměstí. Je to jednoduché, není žádný problém.

Sněhu je na svazích dostatek, takže je podle něj jasné, jak tady stráví volný čas. „Sportem a návštěvou kamarádů. Jsme tady skupina, kde se všichni znají.

Spousta turistů si v kempu nechává karavan po celou zimu a vrací se sem vždy na víkend. Je to pro ně taková zimní chalupa.

Spustit audio

Související