Ivo Ištvan: Výroky politiků neřeším

Výslech podnikatele Ivo Rittiga prý skončil bez viditelného výsledku. Přesto se mluví o ukončení vyšetřování v kauze okolo Jany Nagyové. Soustředí se zájem vyšetřovatelů na osoby, které se měly podílet na údajném masivním vyvádění veřejných peněz prostřednictvím zmanipulovaných zakázek? Ve čtvrtečních Dvaceti minutách Radiožurnálu odpovídal vrchní zástupce z Olomouce Ivo Ištvan.

„Nebyl jsem výslechu přítomen, takže neznám konkrétní detaily,“ přiznává Ivo Ištvan v úvodu rozhovoru s moderátorkou Veronikou Sedláčkovou s tím, že nesděluje, co svědci vypovídali. „Vycházíme z toho, co zjistíme při trestním řízení. A to si zatím necháme pro sebe,“ dodává.

Čtěte také

Ivo Ištvan v jednom z dřívějších rozhovorů prohlásil, že kauza okolo Jany Nagyové je jen vedlejší produkt vyšetřování, které se týká propojení podnikatelské a politické sféry. „A také jsem říkal, že další postup a případná další procesní rozhodnutí budou záviset na dalším vyšetřování,“ zdůrazňuje.

„Nemůžete míchat maltu, dokud nemáte přivezené všechny cihly. Ty budeme mít po vyhodnocení všech zajištěných důkazů,“ zamýšlí se Ivo Ištvan a připomíná, že vychází z konkrétních faktů. „Podle nich budeme dál postupovat,“ tvrdí.

Jak hodnotí zákrok policie v sídle Vlády ČR? Jak vnímá korupci mezi bývalými poslanci a jak zní jejich obvinění? Jaké dojmy si odnesl ze schůzky s Milošem Zemanem? I to se dozvíte z audio záznamu rozhovoru.

Záznam celého rozhovoru s Ivo Ištvanem si kdykoliv můžete poslechnout v iRadiu.

autor: ves
Spustit audio