Z popela do popela

25. srpen 2013

Zdeněk Bouček a Jan Petránek. Rok 1968 ve zvukových dokumentech z rozhlasového a fonoamatérského archívu. Hovoří klíčové postavy Pražského Jara a srpnových dnů.

V dokumentu Zdeňka Boučka Z popela do popela se události Pražského jara objeví ve zvukových dokumentech z rozhlasového a fonoamatérského archivu. Natočeny byly jak pracovníky československého rozhlasu, tak fonoamatéry. Díky těmto dokumentům se posluchač ocitá přímo v uprostřed atmosféry tzv. Pražského jara. Zaznamenány jsou tehdejší do značné míry svobodně vedené rozhovory a diskuze s politiky. Promluvy mladých lidí, kteří z dnešního pohledu dojemně a s nadějí věří, že jejich naděje budou splněny. Nebyly.

Hovoří klíčové postavy Pražského jara a srpnových dnů, jako například, Alexandr Dubček, Josef Smrkovský, Ota Šik a Pavel Kohout.

autor: Zdeněk Bouček
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.