Užijte si nejlepší ženský tenis s Radiožurnálem

O víkendu se v O2 areně odehraje bitva o vítězství v prestižním Fed Cupu. Už v pondělí fanoušci tenisu tamtéž viděli atraktivní souboj české jedničky Petry Kvitové a nejobletovanější ruské tenistky Marii Šarapovové. Radiožurnál přináší z obou těchto tenisových lahůdek aktuální zpravodajství, živé vstupy, exkluzivní rozhovory i pohledy do zákulisí.

Exhibice bývají pro fanoušky strhující a zároveň zábavnou podívanou. Tenisté se při nich „odvážou“ a předvádějí kousky, které se běžně na kurtech nevidí. „Je to velká událost, že sem Maria přijíždí. Je výborná tenistka i uznávaná osobnost v celém světě, nejen pokud jde o tenis. Jsem ráda, že s ní tady můžu hrát,“ řekla před exhibicí Českému rozhlasu Petra Kvitová o své soupeřce.

Podobné pocity měla i Ruska Šarapovová: „Do Prahy se moc těším, na Petru i na výborné sportovní publikum. Je příjemné vidět, jací hráči a hráčky se už v projektu představili, a být jednou z nich.“ V současnosti druhá nejlepší hráčka světa Maria Šarapovová se v Česku představila poprvé v kariéře.

O exhibici 29. října od 19.30 hodin přímo z místa informoval Radiožurnál. U mikronů byli reportéři Tereza Jelínková a Martin Charvát. „Doufal jsem, že se Kvitová se Šarapovovou střetnou už na předcházejícím Turnaji mistryň (i o tom podrobně vysílal Radiožurnál) a že pondělní exhibice bude mít v sobě ještě nějaké emoce z toho duelu. Nikdy jsem neviděl Petru Kvitovou při exhibici, a tak jsem sám zvědavý, jak ji pojme a co předvede,“ byl natěšený reportér Martin Charvát. Nakonec Kvitová, která se po odstoupení z Masters svěřila do péče lékařů, odehrála jeden set, poté se Šarapovové postavila Lucie Šafářová.

Maria Šarapovová

Duel wimbledonských šampiónek byl v pořadí pátou exhibicí ze série Advantage Tennis, při kterých se v Praze a Ostravě už představili například Pete Sampras, Ivan Lendl, Björn Borg, Stefan Edberg, Andre Agassi a Steffi Grafová. Kromě Šarapovové, Kvitové a Šafářové se tentokrát sportovní fanoušci mohli těšit i na Jaromíra Jágra, Jana Železného a Vítězslava Veselého.

Fed Cup: boj o obhajobu

Zatímco na pondělní exhibici šlo „jen“ o dobrou podívanou na nejlepší světové tenistky, na konci týdne se v na témže místě, v pražské O2 areně, odehraje bitva na ostří nože. Český fedcupový tým v čele s Petrou Kvitovou se ve finále prestižního ženského turnaje postaví 3. a 4. listopadu hráčkám Srbska. České tenistky pod vedením kapitána Petra Pály obhajují loňské prvenství, které vybojovaly v Moskvě proti Ruskám.

TK českých tenistek po návratu z vítězného finále Fedcupu, Petra Kvitová

Jestli se jim obhajoba podaří, se dozvíte opět přímo z místa, tentokrát od reportérů Jaroslava Plašila a Martina Charváta, kteří se budou do vysílání hlásit nejen v pravidelných vstupech ve zprávách, ale také s každým vypjatým okamžikem a vždy na konci setu.

Sobotní dvouhry jsou na programu od 13.30 hodin, nedělní program nabídne dvouhry i čtyřhru a začíná v 11 hodin. Na Radiožurnálu uslyšíte také exkluzívní rozhovory s aktérkami finále, ale i pohledy reportérů do zákulisí finálového dění.

Vysílání ČRo 1 – Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV/FM vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz. Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (satelit Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu.

mapa vysílačů Radiožurnálu (VKV a DVB-T)

Záznamy vybraných pořadů Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu si můžete poslechnout v iRadiu. Pro automatické ukládání záznamů oblíbených pořadů do svého počítače nebo mp3 přehrávače můžete využít službu Podcast.

autor: anr
Spustit audio