SOUTĚŽ: Za tři správné odpovědi vás vezmeme na Letní shakespearovské slavnosti

28. červenec 2022

Pokud dnes 28. 7. odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, získáte krásnou kulturní cenu.

Pokud odpovíte správně na všechny 3 položené otázky, zašleme vám sadu kulturních cen. Jednak pro vás máme vstupenky na jedno představení z letošního ročníku nejstarší a největší přehlídky divadelních her Williama Shakespeara pod širým nebem v Evropě, na Letní shakespearovské slavnosti.

Čtěte také

Konkrétně Vám zašleme vstupenky na loňskou premiéru, na magickou komedii Bouře, která je poslední velkou hrou Williama Shakespeara a je pokládána za jeho nejosobnější výpověď. Inscenaci nastudovalo režijní duo SKUTR a navázalo v ní na své stejně magické a hravé inscenace Romea a Julie a Snu noci svatojánské.

Ke vstupenkám vám ještě přidáme sadu knížek, mezi nimi například novou knihu Klan Gucci, který je kronikou vzestupu, pádu a následného zmrtvýchvstání italské módní dynastie, jež si nezadá s mnohými detektivními romány. A přidáme i knihu Pád s podtitulem Záhadná smrt mediálního magnáta Roberta Maxwella – příběh pozoruhodného vzestupu a neslavného pádu kdysi úspěšného podnikatele, z něhož se stal symbol hamižnosti a korupce.

Jak soutěžíme?
Každý všední den ve 12:40 vám po soutěžním příspěvku postupně položíme tři otázky, odpovídat na každou musíte začít do pěti vteřin. Pokud začnete odpovídat později, odpověď je neplatná a hodnotíme ji jako nesprávnou. Kompletní pravidla najdete zde.

A co když se jednou spletete?

Pokud odpovíte pouze na 2 otázky správně, zašleme vám tentokrát dárkový balíček od pořadatelů seriálu turistických výšlapů Nahoru na horu. Mezi vašimi cenami bude bezplatná registrace pro dvě osoby na seriál, ale i batůžek a další dárky od partnerů seriálu.

Nahoru na horu jsou výšlapy na vrcholy turisticky nejkrásnější tuzemských pohoří. Letos jich bude tradičně 11, podívat tak můžete třeba Velkou Deštnou, Klínovec, Mehelník, Dlouhé stráně či Lovoš v Českém středohoří. Na všech výšlapech jsou na místě připravené i doprovodné soutěže.

Ani při jedné správné odpovědi neodejdete s prázdnou a pošleme vám cenu útěchy.

autor: psk
Spustit audio