Radiožurnál letos opět vysílá na Jadranu

4. červen 2002

Český rozhlas 1 - Radiožurnál připravuje letos již posedmé ve spolupráci s CK Vítkovice Tours "Informační servis pro české turisty" v Dalmácii.

Jedná se o rozhlasové vysílání v českém jazyce, které je možné na jadranském pobřeží zachytit na vysílačích Radia Split - frekvence 88,4 FM, 100,2 FM, 101 FM, 102 FM nebo 104,5 FM. Vysílání je možné naladit na pobřeží Dalmácie od Šibeniku, přes Primošten, Split, Omiš, Makarskou až po Gradac a na ostrovech Hvar, Brač, Korčula.

Vysílání připravují redaktoři a moderátoři Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu a ostravských rádií a televize. Jeho obsahem jsou především zprávy a informace z Česka. Pro turisty v Dalmácii také připravujeme a vysíláme turistické informace a zajímavosti, tipy na výlety, zprávy o počasí, sportovní a kulturní události, ale například i stav v silniční, letecké i vodní dopravě, trajekty nebo i soutěže a další. Co se týká hudební části, vysíláme zejména současné české písně.

Vysílání pro české turisty v Dalmácii bude ČRo 1 - Radiožurnál vysílat od 10. června až do 8. září denně od 18.05 do 18.30 hodin.

Bližší informace k vysílání v Dalmácii se dozvíte ZDE.

autoři: jkr , , psk
Spustit audio