Přímý přenos Koncertu pro Bulovku

20. duben 2004
přímý přenos

V pátek 23. dubna proběhne od 19 hodin ve velkém sále pražské Lucerny charitativní "Koncert pro Bulovku". Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá tento koncert přímým přenosem od 20.00 hodin.

Na koncertě vystoupí mimo jiné Bára Basiková, Aleš Brichta Trio, Bohouš Josef, Black Milk, Ivan Hlas, Lokomotiva, Bohuš Matuš, Oskar Petr, Marie Rottrová, Rebeka, Jaroslav Svěcený, Kamil Střihavka a další.

"Koncert pro Bulovku" je sbírkovou akcí ve prospěch chirurgického oddělení pražské nemocnice na Bulovce vedeného Prof. MUDr. Františkem Antošem, CSc. Sbírka je konkrétně určená na vybavení operačního sálu, pro provádění unikátních operací rakoviny břišní dutiny a pobřišnice, tak zvané laváže.

Nemocnice na Bulovce je nejen ojedinělým pracovištěm svého druhu v naší republice, ale jsme také nejvýchodnějším bodem v Evropě (dál na východ provádí tyto operace až Čína). Operace probíhaly v minulém roce na základě Grantu Ministerstva zdravotnictví, ale ten již nebyl obnoven. Pro nedostatek financí a naprosto nevyhovující zázemí hrozí zastavení tohoto typu operací.

Sbírka má své konto s variabilním symbolem určujícím použití pouze pro tyto operace - 5177551089/2700, variabilní symbol 16213600.

ČRo 1 - Radiožurnál, přímý přenos benefičního Koncertu pro Bulovku, pátek 23. dubna od 20 hodin, uvádí Aleš Háma, pro ČRo 1 - Radiožurnál Martin Hrdinka.

autor: psk
Spustit audio

Více z pořadu