Poslechněte si Filmžurnál z 38. MFF Karlovy Vary

5. červenec 2003

Český rozhlas 1 - Radiožurnál letos již potřetí vysílá po dobu konání mezinárodního filmového festivalu na karlovarské frekvenci 102.6 FM specializovaný program neboli filmové rádio Filmžurnál.

Technicky to znamená, že je po celou dobu konání festivalu je odpojena karlovarská frekvence ČRo 1 - Radiožurnálu (102,6 FM) a na této frekvenci vysílá rádio Filmžurnál ze studia v hotelu Thermal. Tento projekt se předcházejících letech setkal s velkým ohlasem.

Filmžurnál v Karlových Varech vysílá denně od soboty 5. července od 9.00 do 12.00 hodin a od 14.00 do 18.00 hodin. V programu posluchači najdou mimo jiné relace jako První klapka (přehled očekávaného festivalového dění), Duševní rozcvička (osobnosti ze světa filmu se svěřují, jak se po ránu "uvádějí do provozu"), English news (zprávy v angličtině měly loni i předloni velký ohlas), Kopr (Kontrolní projekce - shrnutí hlavních filmových událostí předešlého dne).

Připraveny jsou i pořady Filmtip, Vary ve Varu, Hvězdám v patách, Historie karlovarského festivalu, Hvězdy stříbrného plátna, Filmfórum (anketa mezi návštěvníky festivalu a rozhovor s kritikem ), Filmparáda (průběžné výsledky čtenářských, posluchačských, diváckých a internetových anket), Zaostřeno na . (představení některé z filmových profesí), Foršpan (anotace soutěžních filmů), Kolonáda slávy, V záběru Karlovy Vary (tipy na výlety v lázeňském městě a jeho okolí) nebo Poslední kapka.

Součástí vysílání jsou v průběhu každého dne pochopitelně živé rozhovory s hosty a návštěvníky festivalu, různé druhy soutěží, ankety a podobně. ČRo 1 - Radiožurnál rovněž organizuje v rámci vysílání Filmžurnálu každý den autogramiádu některé z osobností na karlovarské kolonádě.

Z proskleného studia v přízemí hotelu Thermal bude Filmžurnál vysílat také pořady pro celorepublikový ČRo 1 - Radiožurnál. Budou to například pořady Dva na jednoho, Světem křížem krážem nebo O kom se mluví.

Filmové rádio Filmžurnál je opět možné poslouchat i na internetové adrese www.rozhlas.cz/filmzurnal, a to ve formátu MP3. Na stejné naleznete i obrazové a textové zpravodajství z 38. ročníku MFF Karlovy Vary.

autoři: jkr , psk
Spustit audio

Více z pořadu