Patrik Nacher: Vedení Prahy se musí domluvit, jak fungovat příštích pět měsíců do voleb

27. duben 2018

Spor o bourání Libeňského mostu možná rozbourá pražskou koalici. Hnutí ANO totiž naštval postoj Zelených i Lidovců a vyvolalo dohadovací řízení. To může skončit i pádem primátorky. Pro takovou variantu ale není například poslanec za hnutí ANO a kandidát na na post příštího primátora Patrik Nacher.

„Nedává smysl, aby padala Rada jako celek ve smyslu toho, že by se převolovali všichni radní včetně paní primátorky, náměstků a podobně,“ říká ve Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Zároveň je ale podle něj nutné udělat dohodu, jakým způsobem bude zastupitelstvo fungovat posledních pět měsíců před volbami. „Není možné dlouhodobě fungovat takovým způsobem, že se zastupitelstvo nesejde, neprojedná. Ale z toho zároveň nevyplývá, že by padala celá Rada,“ říká.

Předpokládá také, že Adriana Krnáčová zůstane primátorkou do komunálních voleb. „Nevidím jediný důvod, aby se toto změnilo,“ dodává.

Rada navrhuje program zastupitelstvu, kde jsou všechny tři koaliční strany, a nebylo by podle něj efektivní, aby strany pro program na zastupitelstvu nehlasovali. „To by nás za to nikdo nepochválil, kdybychom se nedokázali ani sejít a projednat věci, které jsou důležité pro každodenní chod města,“ vyzdvihuje.

autoři: prh , mba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.