Narovinu: Zdražování významně ovlivní veřejné zakázky, mimo jiné jihlavskou multifunkční halu

5. červen 2022

Ceny snad všeho rostou vzhůru a to ovlivňuje i veřejný sektor. Částka za zakázku, která platí dnes, už nemusí platit zítra.

Na Vysočině máme konkrétní případ, kraj musel zrušit soutěž na stavbu části obchvatu Jihlavy, firmy se totiž vzdaly. „Vypíšeme nové výběrové řízení, stále máme příslib evropské dotace ve výši 255 milionů korun,“ řekl v pořadu Narovinu hejtman Vítězslav Schrek (ODS). 

Jihlava stojí před obrovskou akcí, demolicí zimního stadionu a stavbou nové haly. Nemalou částkou má přispět i kraj. „Budu věřit, že v těch obálkách bude cena, která bude únosná.“

Celý rozhovor i s dalšími tématy si poslechněte v přiloženém audiu.

autor: Milan Kopecký | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.