Nad vodou pomůže lidem postiženým povodní

19. srpen 2002

Český rozhlas 1 - Radiožurnál odvysílá, stejně jako Česká televize, přímým přenosem část charitativního koncertu "Nad vodou". Koncert pro společnost Člověk v tísni proběhne v pondělí 19. srpna 2002 od 17.30 hodin v prostoru Lucerna Music Baru v Praze. Jde o první ze čtyř plánovaných charitativních koncertů s názvem "Nad vodou", zároveň se jedná o 1. projekt tohoto typu pořádaný pro oblasti postižené povodněmi.

Vstupné je dobrovolné s tím, že výtěžek koncertu bude poukázán Obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni na konto SOS Povodně zaměřené na konkrétní pomoc postiženým povodněmi.

Na koncertu vystoupí Anna K., Ivan Hlas, Bohouš Josef, Jaroslav Svěcený, Ladislav Kerndl, Pancho, skupiny Děda Mládek Illegal Band, Kryštof, Mig 21, Chinaski, No Name, Lokomotiva, členové skupiny Monkey Business, Kamil Střihavka a Woo-Doo Band!, Hana Joová a Bandshees.

Je až neuvěřitelné, kolik umělců se rozhodlo tento charitativní projekt podpořit bez nároku na honorář. Část koncertu odvysílá Česká televize na ČT1 a Český rozhlas 1 - Radiožurnál v přímém přenosu.

Je také obdivuhodné, jak rychle zareagovali Plzeňský Prazdroj, karlovarská Becherovka a ostatní partneři, díky jejichž nemalým finančním darům konto SOS Povodně Společnosti Člověk v tísni narůstá o statisíce. Další z řady koncertů by se měly uskutečnit v Plzni, Ústí nad Labem a Českých Budějovicích.

ČRo 1 - Radiožurnál, pondělí 19. srpna od 18.20 hodin, přímý přenos prvního z koncertů "Nad vodu".

autoři: jkr , psk
Spustit audio