Královny 2003 v přímém přenosu Radiožurnálu

13. srpen 2003
on-line materiál

V pondělí 8. září se ve Státní opeře Praha koná již tradiční koncert "Královny 2003". V programu vystoupí a zazpívají Helena Vondráčková, Hana Zagorová, Lenka Filipová, Marie Rottrová, Leona Machálková, Bára Basiková a jako hosté Monika Absolonová a Dasha. Český rozhlas 1 - Radiožurnál vysílá z koncertu přímý přenos.

V programu zazní neočekávané duety, ve většině případů zpívané vůbec poprvé. Můžete se těšit například na duet Heleny Vondráčkové s Leonou Machálkovou (Proud Mary - nejznámější verze je od Tiny Turner) nebo duet Báry Basikové s Hanou Zagorovou (píseň Černý páv, kterou světově proslavila skupina Chicago). Finále koncertu bude letos věnované skladateli Karlu Svobodovi, autorovi největších hitů většiny vystupujících zpěvaček.

Inspirací pro koncerty Královen/Králů v opeře byly americké koncerty Diva´s Live a jejich výtěžek byl vždy věnován na charitativní účely, konkrétně s cílem podpořit hudební vzdělání na základních a středních školách v České republice. Výtěžek letošního večera bude věnován nadačnímu fondu Kapka naděje, jehož prezidentkou je paní Vendula Svobodová.

Všichni vystupující budou zpívat živě za doprovodu orchestru sestaveného ze špičkových hudebníků jenom pro tuto exkluzivní příležitost.

ČRo 1 - Radiožurnál, benefiční koncert "Královny 2003", přímý přenos v pondělí 8. září 2003 od 20 hodin.

autoři: jkr , psk
Spustit audio