Jak pečovat o videorekordér?

12. únor 2002
Dobrá rada

Videorekordér vlastní dnes mnoho lidí. Možnost nahrát si zajímavý dokument nebo film a s odstupem času se na něj podívat, je lákavá. Kvalita nahrávání ovšem záleží také na tom, jak se o video staráme a jaký přístroj si pořídíme. Další informace má Andrea Říhová.

Jedním z nejčastějších problémů při nahrávání pořadů na video je kvalita zvuku. Zákazník si většinou stěžuje na to, že při přehrání v televizi je obraz v pořádku, ale zvuk je příliš slabý.

Josef Kotek: Při zpětném dotazu velmi často zjišťujeme, že zákazník má oba přístroje jiné značky. K tomu může docházet, a je to způsobeno tím, že nejsou dodrženy přesné technické normy vstupů a výstupů jednotlivých přístrojů. Nejlépe je těmto problémům předejít zakoupením obou přístrojů od jednoho výrobce, aby kompatibilita byla stoprocentně zajištěna.

Říká technický ředitel EasyHome Josef Kotek. Pokud si tedy koupíte televizor i video stejné značky, měli byste se těmto problémům vyhnout. Nejste-li odborníci, do videorekordéru ani televize nezasahujte, přizpůsobení úrovně zvukového signálu totiž není vždy technicky možné a provést by ho měl jen odborný servis. Důležité je také čistit pravidelně hlavu nahrávacího zařízení, po čase používání bývá totiž zanesena nečistotami.

Josef Kotek: U čistění videa záleží na častosti používání. Pokud přehráváme jeden film denně, většinou stačí čistit jednou za dva roky. Pokud používáme kazety z půjčoven, kde není dodržena obměna těchto kazet při počtu přehrávání, dochází k většímu znečišťování hlav. Projevuje se to zejména rušivými proužky na obraze, tam doporučujeme čištění jakmile tento jev vznikne.

Koupíte-li si nový videorekordér, pečlivě si uschovejte paragon a nezapomeňte si nechat potvrdit záruční list. Poslanecká sněmovna schválila v minulém týdnu prodloužení záruční lhůty na dva roky, a tak pokud zákon projde Senátem, budeme mít možnost reklamovat zboží do 24 měsíců od jeho zakoupení. Jak podotýká Pavla Heroldová, vedoucí jedné z prodejen s elektronikou v centru Prahy, u většiny tohoto zboží už dvouletá lhůta delší dobu platí. Taková doba je prý naprosto ideální.

Pavla Heroldová: Já si myslím, že je to tak akorát, protože spotřební přístroje už dnes nejdou tak kvalitní jako bývaly, takže nevydrží například pět let. Dva roky jsou optimální.

autor: anr
Spustit audio

Více z pořadu