Festivalové rádio Filmžurnál uslyšíte v Karlových Varech i na internetu

1. červenec 2002

Český rozhlas 1 - Radiožurnál připravil do svého vysílání po dobu konání 37. Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech neobvyklý projekt, který realizoval poprvé v loňském roce a který se setkal s velkým ohlasem.

Po celou dobu konání festivalu, tedy od 4. do 13. července 2002, bude na karlovarské frekvenci ČRo 1 - Radiožurnálu (102,6 FM) a na internetu vysílat letní festivalové rádio Filmžurnál.

Z programu ČRo 1 - Radiožurnálu bude Filmžurnál opět přebírat hlavní zpravodajské relace vždy v celou hodinu, Ozvěny dne a některé další pořady. Filmžurnál bude vysílat i tak zvané Karlovarské zprávy věnované nejen MFF, ale i aktuálním problémům na Karlovarsku, dopravě, počasí a podobně. Filmžurnál bude několikrát denně vysílat zprávy z festivalu v angličtině "English news", filmové tvorbě budou věnovány i další pořady.

Logo

Ve vysílání Filmžurnálu uslyší posluchači pochopitelně i rozhovory s nejzajímavějšími hosty festivalu a informace o programu 37. ročníku MFF. Kromě toho budou v každé hodině zařazeny i pravidelné soutěže, tipy na výlety nebo rady kam za sportem na Karlovarsku a další zajímavosti.

Filmové rádio Filmžurnál bude možné poslouchat nejen v Karlových Varech na frekvenci 102,6 FM, ale opět i na internetu na adrese: rozhlas.cz/filmzurnal ve formátu MP3. Na stejné internetové adrese bude možné najít i výběr nejzajímavějších rozhovorů a reportáží z vysílání Filmžurnálu, představení osobností, které se na přípravě festivalu podílejí, a internetových serverů, které se věnují filmům. Nebude chybět ani obrazové a textové zpravodajství ze 37. ročníku MFF Karlovy Vary.

Ve studiu Filmžurnálu byli v loňském roce hosty například herečky Miranda Otto (trilogie Pán prstenů), Thora Birch (např. Americká krása), Isabelle Nanty (Amélie z Montmartru ), Sarah Wynter, Scarlett Johansonn, Zuzana Stivínová, Klára Issová, herci Jiří Macháček, Karel Roden, Oleg Menšikov, Tomáš Hanák, Joe Pantoliano (Matrix, Uprchlík), režiséři Terry Zwigoff, Roman Vávra, Helena Třeštíková, Juraj Jakubisko, Vladimír Michálek, ale také prezident festivalu, herec Jiří Bartoška, ředitelka festivalu Eva Zaoralová či zpěvák Karel Gott. Vyzpovídali jsme samozřejmě i největší hvězdy - Nastasju Kinski a Bena Kingsleyho - a také jednoho z nevýznamnějších pravidelných hostů karlovarského festivalu, prezidenta Václava Havla.

Logo

Prosklené vysílací studio Filmžurnálu ČRo 1 nejdete opět v přízemí hotelu Thermal. Kolemjdoucí návštěvníci tedy uvidí při práci nejen reportéry ČRo 1, ale i všechny hvězdy, které do vysílání přijdou. Z tohoto studia budou vysílány i další pořady, které uslyší poslouchači v běžném vysílání ČRo 1 - Radiožurnálu v celé republice, jako Kino nebo Zápisník domácích i zahraničních zpravodajů.

autoři: jkr , psk
Spustit audio