ČT a ČRo žijí s Vámi - a nejen ve Znojmě

ČRo 1 - Radiožurnál spolupracuje s Českou televizí při přípravě akce Znojemské vinobraní. V sobotu 18. září se mimo jiné můžete podívat, jak vznikají některé televizní a rozhlasové pořady, setkat se se známými osobnostmi či vyzkoušet si na vlastní kůži povolání reportéra.

Jako dvě veřejnoprávní média se chceme na této akci, které se dle očitých svědků každoročně účastní desetitisíce lidí, mimo jiné zviditelnit, popularizovat a připomenout posluchačům a návštěvníkům.

Znojemské vinobraní se koná ve dnech 17.-18. září. Zahájeno bude v pátek 17. září slavnostním průvodem městem. Dále jeho organizátoři připravili bohatý kulturní program - středověká divadla, rytířské souboje a turnaje, středověké tržnice a další atrakce. ČT a ČRo 1 - Radiožurnál mají na sobotu 18. 9. připravený také doplňkový program. Na místním zimní stadionu začne v 10.30 hod dopoledne utkání s názvem Vtáhneme Vás do hry. Půjde o zábavné hokejové utkání osobností ČT a ČRo, herců a zpěváků proti místním HC Excalibur Znojmo.

Na odpoledne společně připravujeme v Tip klubu na náměstí TGM komponovaný pořad s podtitulem ČT a ČRo žijí s Vámi. Jeho obsahem budou jednak ukázka z pořadů ČRo 1 - Radiožurnálu a České televize na místě (tj. Vaše oblíbené pořady přijely za Vámi).

Budou se zde střídat např. Sama doma ČT, O kom se mluví ČRo 1 - Radiožurnálu, Aréna ČT, Dva na jednoho ČRo 1 - Radiožurnálu. Rovněž připravujeme křty knih a CD z produkce České televize a Radioservisu.

V předsálí Tip klubu bude výstavka dekorací a kostýmů z pořadů ČT, telestěna, s největší pravděpodobností i mobilní nahrávací studio ČRo, kde si budou návštěvníci moci vyzkoušet povolání reportéra a získat kazetu s vlastním rozhovorem s nějakou osobností.

Na Znojemském vinobraní se budou moci návštěvníci také setkat se známými osobnostmi, moderátory, reportéry, ale i s vedením ČT a ČRo.

Česká televize bude z akce natáčet dokument, ČRo 1 - Radiožurnál bude v sobotu 18. 9. vysílat přímé vstupy do Odpoledního Radiožurnálu.

autor: psk
Spustit audio